6 tips for å unngå innbrudd i sommer

Hvordan unngå innbrudd i sommerDet begynner å bli varmere i været og vi går snart inn i sommermånedene. Sommeren står høyt i Norge og er en tid de aller fleste gleder seg til. Sommer betyr fint vær, fjellturer, bading, ferieturer og kvalitetstid med familien.  Men hvem passer egentlig på hjemmet og hytta når du er borte i sommer?
 

ShareThis

Hytteinspirasjon – Fornying og Oppussing av Hytte

Maling - fornying av hytteTrenger hytta di en oppfriskning? Vi har samlet noen tips, trender og inspirasjon for deg som skal fornye, bygge på eller pusse opp hytta.

ShareThis

Å bygge drømmehytta

Bygg drømmehytta - Kos deg med ny hytte neste vinterMange drømmer om å bygge seg en egen hytte. En hytte er for mange et sted man kan reise til for å komme vekk fra hverdagens bekymringer, lade batteriene og samle hele familien.

ShareThis

Hyttekjøkken - er det trygt med et moderne kjøkken?

Hyttekjøkkenet - Moderne vask og apparaterVi har stadig flere elektroniske gjenstander på kjøkkenene våre, og hyttekjøkkenet er intet unntak. Selv om mange drømmer om sjarmen en hytte uten strøm og innlagt vann gir, er det slik at de fleste av oss benytter flere apparater som bruker strøm i løpet av hytteturen.
 
ShareThis

Strømbrudd – Hva bør du gjøre for å unngå hytteskader?

Høststormer skaper fare for strømbrudd på hyttaDet kan være flere årsaker til strømbrudd, men over halvparten av alle strømbrudd i Norge skyldes ytre påvirkning, som lynnedslag, kraftig vind, snø og is eller veltede trær. Strømnettet er som regel mer ustabilt i hytteområder som ligger usentralt, og hvor været ofte er litt røffere.

ShareThis

Etterisolering av hytta

etterisolering av gulvMange norske hytter er av eldre årgang og lider av varmetap. Om du fyrer hele kvelden, men likevel våkner opp i en iskald hytte kan det være lønnsomt å etterisolere hytta – både for økonomien, miljøet og komfortens skyld.

ShareThis

Hytteinnbrudd - hvordan unngå ubudne gjester

Unngå hytteinnbruddMed enkle forholdsregler kan man gjøre det vanskeligere for innbruddstyvene å ta seg inn på hytta. Mye kan man gjøre selv, og noe bør man spørre om hjelp fra hyttenaboene til. Vi har samlet noen gode råd til sommermånedene – høysesongen for innbrudd.

ShareThis

Norges enkleste hyttestyring på Hyttemessen

Hyttemessen - for alle hytteeiere09.-12. april 2015 braker det løs på Exporama Senteret på Hellerudsletta. Det er duket for årets Hyttemesse! Her vil du selvfølgelig finne DEFA Hyttami på en stor, flott stand med unike tilbud til dere som besøker oss.

 

ShareThis

Unngå frostskader på hytta: 5 frostsikringstips

Frostskader på hytta kan bli dyrt. Frostsikre hytta i dag!Hvert år utbetales det millioner fra norske forsikringsselskap i forbindelse med skader på hytter. Antallet skader og utbetalinger øker stadig. I 2014 ble det utbetalt nærmere 152 millioner kroner, og nesten halvparten av de innmeldte sakene skyldes vannskader.

 

ShareThis

Julekakene du lager på hytta

kjøkkenredskapene du trenger på hyttaI følge gammel tradisjon skulle man fylle kakeboksene med syv slag julekaker. Det finnes ingen fasit på hvilke kaker boksen skal fylles med, og dette varierer veldig fra familie til familie. Det blir kanskje litt mye med 7 slag på hytta, så vi har valgt ut 3 av våre favoritter som er både enkle og raske å lage.

ShareThis

Røykvarslerens dag

Røykvarslerens dag 1.desemberJulen er en tid for glede, forventninger, julepynt og levende lys. For de fleste av oss er det vanskelig å tenke at det kan begynne å brenne - Ikke fordi vi ikke bryr oss om brannsikkerhet i hjemmet og på hytta, men fordi det er vanskelig å tenke det verste når det er tid for hygge.

ShareThis

DIY til julen

Flettehjerter fra CCHobby.noJulen nærmer seg med stormskritt, også på hytta! Selv om du kanskje ikke skal tilbringe juledagene på hytta er det koselig å ha noen prosjekter i adventstiden for å sette stemningen.

ShareThis

Miljøvennlig hytteliv

Miljøvennlig hyttelivÅ leve miljøvennlig kan oppleves som vanskeligere på hytta enn hjemme hvor man har sortering av avfall, miljøvennlige oppvarmingsmuligheter og kollektivtrafikken like i nærheten. Å leve grønt på hytta trenger likevel ikke bety en full oppgradering eller en helomvending. Små skritt i riktig retning kan gjøre en stor forskjell over tid!

 

ShareThis

Gi kjæledyrene et fint hytteopphold

Katter må passes på, på hyttaNår vi skal tilbringe lengre perioder på hytta, som høst-, vinter- eller juleferie, er det klart at familiens firbente venner skal få bli med. Så hvordan sørger man for at Pluto og Pus kan få et godt hytteopphold?

ShareThis

Anneks - hva, hvorfor og hvordan?

Hytte og anneksEt anneks er et lite hus ved hytta. Mini-hytta brukes ofte som ekstra sovested til gjester, eller som et arbeids- og lagersted. Et anneks egner seg for eksempel ypperlig som vedbod, eller som smørebu og oppbevaringsplass for ski. Mange benytter også annekset til badstue og bad.

ShareThis

Fisketips til hav, elv og innsjø

Torsken er flott og fast i oktoberDe lærde strides om hvorvidt fisken er bedre i månedene med R i navnet, men oktober er uansett en god fiskemåned. Det  er kaldere i luften, men ikke for kaldt til at man klarer å holde i en fiskestang, det har blitt mørkere slik at fisken ikke frykter vannoverflaten like mye, og vinterstormene og frosten har enda ikke meldt sin ankomst.

 

Elvefiske

ShareThis

Brettspillene alle bør ha liggende på hytta

Brettspill alle bør ha på hyttaNår høststormene uler utenfor hytteveggen er det godt å kose seg inne i den varme hytta. Og litt underholdning må man ha. Brett- og kortspill er noe man kan ha det gøy med, enten man er bare to eller om hele storfamilien eller vennegjengen er samlet. Vi tipser deg om våre favorittspill:

 

ShareThis

TV på hytta

TV på hytta kan være koselig og nyttigNoen foretrekker enkelthet og tradisjon på hytta, mens andre ønsker teknologi og moderne underholdning velkommen. Stadig flere ønsker seg en hytte med samme komfort og underholdningstilbud som man har hjemme. Er du en av de som liker å se på TV på hytta?

ShareThis

Hytteutleie - Trygg og lønnsom utleie av hytta

Hytteutleie - åpne hytta di for nye gjesterHytte er populært som aldri før, men ikke alle har råd eller tid til å eie egen hytte. Mange velger derfor å benytte seg av andres hytter, enten gjennom Turistforeningen, Statsskog, firmahytter eller privat utleie. Kanskje sistnevnte er noe for deg?

 

ShareThis

Hytte-gadgets som gjør høsten gøy!

Hyttegadgets til sensommerenSensommeren er her med sine billedskjønne omgivelser, både på fjellet og ved havet. Det begynner å bli litt kjøligere i luften, men vi trekker ikke innendørs riktig enda. Sensommeren og høsten betyr action og vi har derfor sett litt på morsomme hygge-gadgets som er kjekke å ha når man vil oppleve friluftslivet utenfor hytta til fulle!

 

ShareThis