Spar både penger og miljø

 

Det er penger å spare på å anskaffe seg fjernstyring av varme0 på hytta. Ganske enkelt fordi man kan senke spare- eller fraværstemperaturen til et lavere nivå uten at det går på bekostning av hverken komforten eller fare for frosne vannrør.

 

 

Veldig mange hytteeiere lar det være en grunnvarme på hytta slik at man unngår frost, og det er fornuftig for det forebygger dyre frostskader. Men man trenger ikke at hytta er 12 - 15 grader varm når man ikke er på hytta for å unngå at vannrørene fryser, det holder med 5 - 8 grader. Her er det penger å spare.

 

For å senke grunnvarmen på hytta til 5 - 8 grader er det viktig at ring hytta varm-løsningen du velger har både strømbruddsvarsling og temperaturvarsling, dette som en ekstra sikkerhet.

 

Et smart fjernstyringssystem på hytta kan spare deg for flere tusen strømkroner hvert år. Det viser en undersøkelse fra SINTEF. Hytteeiere kan spare over fire tusen kroner årlig dersom de fjernstyrer strømmen på hytta si. Beregningen, som er utført av SINTEF, viser at norske hytter nesten kan halvere strømforbruket uten at det går ut over komforten.

 

Enkelt og effektivt

Vi har i dag teknologi som gjør at du kan holde hyttetemperaturen på et par grader når du ikke er der, og samtidig komme til ferdig oppvarmet sofakrok. Du klikker hytta rett og slett varm over nettstedet hyttami.no eller sms. Installerer du styringssystemet nå, kan kostnaden være innspart i løpet av ett år.

 

Tusenvis av kroner
Utsiktene til vinterens strømpriser gjør strømsløsing på hytta til særdeles dårlig butikk. - SINTEF-beregningen er basert på en strømpris på 60 øre/kWh. Det gir en besparelse på 3760 kroner årlig, forutsatt et strømforbruk som ivaretar komfort og frostsikring. Når strømprisen er høyere vil et styringssystemet gi langt større besparelser.

Norske fritidsboliger står i dag for rundt tre prosent av strømbruken i husholdningssektoren. I 2020 kan andelen være på ti prosent, ifølge en rapport utarbeidet av blant andre NVE og Enova.

 

Enova
- Mange ønsker samme komfort og standard på hytta som hjemme, med tilsvarende økende strømforbruk, sier Anne Guri Selnæs, seniorrådgiver i Enova. - Mange hytter har i tillegg dårligere isolasjon og vinduer enn boliger. Det er de samme grunnleggende tingene man bør gjøre for å spare strøm på hytta, som hjemme, fortsetter hun. - Hytter med innlagt vann må ikke bli for kalde når de ikke er i bruk. For å holde oppvarmingen på et minimum, er styringssystemer effektive. Da bruker man bare den energien som trengs for holde hytta frostfri.
 

ShareThis

 

Ønsker du å montere selv, eller la en elektriker gjøre jobben?

Vi har løsninger som passer ditt behov.

 


       
 
             
 

DEFA Base Unit DIY

DEFA Home Base Unit PRO
 

Markedets beste "gjør det selv" løsning.

Enkel montering, og mange muligheter.

 

For nybygg og rehabilitering. 

Monteres av en elektriker

 

 

 

 

Smart fjernstyring via sms, internett og app for iPhone og Android

 

Fjernstyring og overvåking av varme, temperatur og alarm skjer over GSM-nettet, man trenger ikke internettforbindelse på hytta får å få til dette. Alle våre nye produkter lar seg fjernstyre via apper for smarttelefoner. Gjennom enkle og oversiktlige styringspaneler har du full kontroll med din installasjon.

  

 

Enklere enn dette kan det ikke bli. Samtidig som du til enhver tid kan går inn og sjekke tingenes tilstand på hytta, vil våre produkter varsle deg hvis noe skulle oppstå:

 

Fare for frost

Siden det er kaldt i Norge store deler av året og en stor bekymring for mange hytteeiere er frostskader, våre løsninger varsler ved fare for frost. Disse temperaturgrensene bestemmer du selv.

Strømbrudd

Det er ganske mange strømbrudd i Norge, men heldigvis er de aller fleste veldig korte og ikke farlige. Alle DEFA-sentraler har innebygd backupbatteri slik at du blir varslet ved strømbrudd. Du blir også varslet når strømmen er tilbake.

Batterinivå på sensorer

Alle eksterne, trådløse sensorer og detektorer driftes av vanlige batterier og systemet varsler deg automatisk når det er på tide å bytte batterier.

Innbrudd

Alle DEFA sentraler kan brukes som en enkel alarm, skulle en av detektorene bli utløst vil du automatisk bli varslet.

 

Kontakt oss:

 

 

 

HyttaMi på sosiale medier